harp zang cursus 2020 reacties

“De stage met Rachel Ann Morgan leek me, toen ik me (als harpist met een zanger vriend) opgaf, de juiste plek om aan een veeleisend duo repertoire te werken met een leraar die ons advies kon geven voor beide “instrumenten”, wat zeldzaam is.

Dit was inderdaad het geval, maar het leerde me ook veel over zingen, zonder ingewikkelde beelden maar met eenvoudig, zeer praktisch advies die meteen resultaat gaf. Bovendien, alsof het geluk het wilde: ieder van ons bracht een heel ander repertoire en uiteindelijk zeer complementair aan de anderen, tot ons grootste genoegen en, zo lijkt het, dat van de toeschouwers tijdens het concert op zaterdagavond.

Deze week was een kans voor rijke en oprechte menselijke uitwisselingen. De gezelligheid, vanaf de eerste avond rond een zeer goede tafel, stelde ons allemaal in staat te bloeien en wij voelden ons snel als een kleine familie.

Tenslotte, als kers op de onverwachte taart, was ik in staat om vooruitgang te boeken in het Engels dankzij Rachel Ann maar ook Janine en Carien, de twee Nederlandse deelneemers. Een echt succes, kortom, in een prachtige omgeving!” Nicolas Gillier