Irina Sisoyeva – pianist

Irina Sisoyeva is geboren in Samara (Rusland). In 1984 won ze het Kabalevskiconcours, in 1988 het Volgo Pianoconcours. Ze studeerde in 1996 cum laude af aan het Conservatorium van St-PetIrina Sisoyevaersburg. Ze trad als solopianiste op met orkesten in Samara, Volgograd, Vladivostok en St-Petersburg en heeft optredens gegeven in Rusland, België en tal van Nederlandse steden.

Tussen 2001-2011 was Irina bij de Nederlandse Opera Studio werkzaam als begeleider, repetitor en zangcoach. Ze werkte tevens voor Opera Trionfo, Opera Zuid, Opera Minora, Opera aan Zee, Supierz Arts Management, Tact Arts Management en de James McCray Voice Studio.

Naast soloconcerten en recitals heeft Irina gewerkt voor het Gergiev Festival in Rotterdam, het Combattimento Consort, het Grachtenfestival Amsterdam, Toneelgroep Amsterdam, Operafront en Complicite in Londen.

In 2008 trad ze in dienst van de Nederlandse Opera als koorrepetitor en taalcoach. In 2010 werkte ze als repetitor en als zang- en taalcoach mee aan de wereldpremière van de opera A Dog’s Heart van Raskatov, een grootschalig project dat tal van oefensessies in Londen en Amsterdam omvatte.

Irina neemt actief deel mee aan het voorbereiden van Russische repertoire. Haar recente producties bij de Nederlandse Opera zijn Chovanschina, Pique Dame (2016) en Prince Igor (2017). Ze heeft ook masterclasses  begeleid , o.a. de ‘IVC Summer School, Russian Opera’  in 2015.

In 2016 heeft Irina succesvol de Applicatieopleiding Koordirectie voor Vakmusici afgerond aan  HKU Utrechts Conservatorium.