Rachel Ann Morgan – Zang opleiding en Loopbaan

Na het afronden van mijn muziekstudie aan de Universiteit van Bristol (Engeland) ben ik naar Nederland gekomen om in Den Haag zang en harp te studeren aan het Koninklijk Conservatorium. Mijn operacarrière is begonnen bij de Opera Studio van de Nederlandse Opera Stichting.

Nederlandse Opera en Vrienden van het Lied
Ik heb een groot aantal verschillende rollen gezongen bij de Nederlandse Opera en bij andere Minerva---Rachel-Ann-Morganoperagezelschappen. In de loop van de jaren heb ik veel recitals gegeven voor de Vereniging Vrienden van het Lied, met Tan Crone aan de piano. Met liedprogramma’s ben ik ook opgetreden met o.a. Rudolf Jansen, David Selig, Frans van Ruth, Marjès Benoist en Edward Witsenburg. Van het Concertgebouw ontving ik de Vriendenkrans voor lieduitvoeringen. Ik heb veel solistenrollen gezongen in oratoria van Bach, Handel, Pergolesi, Vivaldi, Mozart, Rossini, Mendelssohn, Verdi, Schönberg en vele andere componisten.

Alexandertechniek en Estill Voice Training Systems
Ik heb stemcursussen gevolgd bij Dr. Pahn, en mij bekwaamd in Alexandertechniek en EVTS (Estill Voice Training Systems). Ik ben een mezzosopraan en ik heb gestudeerd bij Sophia van Sante, Meinard Kraak, David Harper (London) en Ré Koster. Als docent hoofdvak zang ben ik verbonden geweest aan het Conservatorium van Maastricht.

> Meer informatie over Rachel Ann Morgan zangdocent

Meer informatie en contact
Ik geef les aan professionals, amateurs en aan beginners. Neem gerust contact met mij op als u hierin geïnteresseerd bent.           Email: rachelann.morgan@orange.fr
Telefoonnummer in Frankrijk: +33.6.81.23.94.70

zie ook… zomer zangcursus in Frankrijk