Zangdocent Rachel Ann Morgan

Rachel Ann MorganInmiddels heb ik 35 jaar ervaring als zangeres, in zowel opera, oratorium als het lied. Ik beleef er veel plezier aan jonge zangers de fijne kneepjes bij te brengen van de uitvoeringspraktijk van klassieke muziek. Ook help ik graag ervaren zangers die in problemen zijn geraakt. Ik geef les één op één in mijn huis in Frankrijk, vlakbij Lyon.

Zangdocent Rachel Ann Morgan
Ik geef zowel les aan professionele zangers als aan amateurs. We werken aan een aantal aspecten van de techniek van de stemvorming (ademcontrole, ademsteun, voordracht, enz.), repertoire (opera, oratorium en liederen) en uitvoering (interpretatie, expressie, podiumprésence, omgaan met stress).

De relatie met de juiste zangdocent  is belangrijk
Iedere stem en iedere zanger is uniek; de stem is een soort klinkende vingerafdruk. Juist omdat het het enige instrument is dat we niet kunnen zien is het zo belangrijk om een relatie op te bouwen met de juiste docent. We gaan op zoek naar de natuurlijke stem van de zanger. Hierbij is het van belang dat de zanger alle overbodige spierbewegingen verwerpt en de juiste spieren leert hanteren. Hoe vaak niet heb ik een student horen zeggen ‘maar dit is veel eenvoudiger’ als het ook beter klinkt? Het opbouwen van zelfvertrouwen is ook een taak van de zangdocent. We willen allemaal op zijn tijd een klopje op de schouder, maar we moeten ook de waarheid over onze stem onder ogen durven zien. De zanger hoort zijn eigen stem heel anders dan zijn toehoorders. Het is de taak van de zangdocent om de zanger in staat te stellen om zelf onderscheid te kunnen maken tussen goede, middelmatige en zelfs slechte stemvorming

Zangsolist en harpiste
Ik ben mijn professionele carrière begonnen als instrumentalist (orkest-harpiste). Door de ervaring van het tellen van de ‘lege maten’ wist ik later, toen ik als zangsolist bij de opera ging optreden, altijd precies wanneer mijn inzetten waren ook als de dirigent deze niet aangaf! Gedurende vele jaren heb ik mezelf en andere zangers op de harp begeleid in concerten…Lees meer over opleiding en loopbaan >

Meer informatie en contact met Rachel Ann Morgan
Ik geef les aan professionals, amateurs en aan beginners. Neem gerust contact met mij op als u hierin geïnteresseerd bent.
Email: rachelann.morgan@orange.fr

Telefoonnummer in Frankrijk: +33.6.81.23.94.70
zie ook Zomer zangcursus in Frankrijk